Työtoiminta

Teollisuuden alihankinta- ja kokoonpanotyöt

Alihankintaosastojen työtehtäviin kuuluvat muun muassa tuotteiden hinnoittelu-, punnitus-, lajittelu-, tarkistus- ja pakkaustyöt, merkkien ja etikettien kiinnitys, kopiointi ja postitus sekä erilaiset kokoonpanotyöt. Myös esimerkiksi huonekalujen kunnostus ja tekstiilien kirjonta- ja ompelutyöt ovat mahdollisia.

Lounasruokala

Lounasruokalassa on mahdollisuus osallistua monipuolisesti erilaisiin suurkeittiö- ja asiakaspalvelutehtäviin: tarjolla on ruoanvalmistus-, ruoan esivalmistelu-, leivonta-, tiskaus-, siivoustehtäviä, ruokalistan suunnittelua sekä kassa- ja asiakaspalvelutehtäviä.

Pesula

Pesulassa työtehtäviin kuuluu pyykin huoltamiseen liittyvät lajittelu-, laskemis- ja punnitustehtävät sekä pyykin jälkikäsittelyyn liittyvät silitys-, mankelointi-, paikkaus- ja pakkaustehtävät. Pesulassa voi myös harjoitella asiakaspalvelua kassalla sekä osallistua esim. laskutuksen tekemiseen.

Siivous

Siivoustehtäviin on mahdollisuus osallistua valmennuskeskuksen omissa toimitiloissa sekä toimistosiivoukseen yhteistyöyrityksessä.

Autonkuljetus

Rainalla on oma pakettiauto, jolla kuljetetaan päivittäin ruokaa ja postia Rainan toimipisteisiin, toimitetaan sopimuksesta pyykkiä, sekä alihankintatöihin liittyviä kuljetuksia. Autonkuljetukseen voi osallistua kuskina tai apukuskina. Autonkuljetukseen liittyy myös auton kunnossapitoon liittyviä tehtäviä, kuten auton pesu ja siistiminen.

Henkilökohtainen avustaminen

Kehitysvammaisten päivätoiminnassa harjoitellaan arjen pikku askareita kuten pieniä keittiö- ja siivoustehtäviä. Asiakkaiden kanssa tehdään erilaisia kädentöitä, kuten käsitöitä, piirtämistä, maalausta ja askartelua, kuunnellaan musiikkia, pelataan ja keskustellaan yhdessä päivän polttavista aiheista. Myös ulkoilu ja yhteiset ruoka- ja kahvihetket kuuluvat päivän ohjelmaan. Ryhmässä voi harjoitella henkilökohtaista avustamista.